Antalya’daki 27 müze ve ören yerinin güncel giriş ücretleri, MüzeKart bilgisi ve ziyaret saatleri bu sayfada. T.C. vatandaşları listedeki noktaların neredeyse tamamına MüzeKart ile giriyor; yabancı ziyaretçiler için Euro bazlı tarife uygulanıyor.
| Müze / Ören Yeri | Yabancı Ziyaretçi | T.C. Vatandaşı |
|---|---|---|
| Antalya Müzesi KAPALI | 15 € | MüzeKart |
| Perge Örenyeri | 11 € | MüzeKart |
| Termessos Örenyeri Ayrıca milli park araç girişi ödenir | 3 € | MüzeKart |
| Karain Mağarası | 5 € | MüzeKart |
| Nekropol | 5 € | MüzeKart |
| Antalya Atatürk Evi Müzesi | Ücretsiz | Ücretsiz |
| Antalya Etnografya Müzesi | Ücretsiz | Ücretsiz |
| Mevlevihane Müzesi | Ücretsiz | Ücretsiz |
| Müze / Ören Yeri | Yabancı Ziyaretçi | T.C. Vatandaşı |
|---|---|---|
| Aspendos Örenyeri | 15 € | MüzeKart |
| Side Örenyeri | 7 € | MüzeKart |
| Side Müzesi Müze + örenyeri tek bilet 10 € · Tiyatro KAPALI | 5 € | MüzeKart |
| Side Arif Müfid Mansel Arkeoloji Müzesi | Ücretsiz | Ücretsiz |
| Alanya Kalesi | 12 € | MüzeKart |
| Alanya Müzesi | 4 € | MüzeKart |
| Syedra Örenyeri Eskiden ücretsizdi, artık ücretli | 7 € | MüzeKart |
| Alanya Atatürk Evi Müzesi KAPALI | Ücretsiz | Ücretsiz |
| Müze / Ören Yeri | Yabancı Ziyaretçi | T.C. Vatandaşı |
|---|---|---|
| Phaselis Örenyeri | 10 € | MüzeKart |
| Olympos Örenyeri | 10 € | MüzeKart |
| Myra Örenyeri | 13 € | MüzeKart |
| Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi | 17 € | MüzeKart |
| Andriake Örenyeri Likya Uygarlıkları Müzesi KAPALI | 4 € | MüzeKart |
| Patara Örenyeri | 15 € | MüzeKart |
| Xanthos Örenyeri | 3 € | MüzeKart |
| Simena Örenyeri (Kekova) | 4 € | MüzeKart |
| Limyra Örenyeri | 3 € | MüzeKart |
| Arykanda Örenyeri | Ücretsiz | Ücretsiz |
| Elmalı Müzesi | Ücretsiz | Ücretsiz |
Listedeki isimlere tıklayarak her ören yerinin detaylı gezi rehberine ulaşabilirsiniz.
Yukarıdaki tabloyu T.C. vatandaşı olarak okuyorsanız işiniz kolay: listedeki ücretli noktaların tamamına MüzeKart ile giriyorsunuz.
| Kart Türü | Ücret (2026) | Kimler İçin |
|---|---|---|
| Standart / Mobil / Dijital MüzeKart | 200 TL | Tüm T.C. vatandaşları |
| İndirimli / Öğrenci / Akademi Kart | 100 TL | Öğrenciler ve indirim kapsamındakiler |
| 65 yaş üstü | Ücretsiz | Kart gerekmez, kimlik yeterli |
| 18 yaş altı | Ücretsiz | Kart gerekmez, kimlik yeterli |
Ücretler 2 Şubat 2026 itibarıyla güncellenmiştir. Kart, satın alındığı tarihten itibaren bir yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde geçerlidir.
Yabancı ziyaretçiler için: Birden fazla ören yeri gezecek misafirleriniz varsa Museum Pass Türkiye ve Museum Pass Mediterranean kartları tekli biletlere göre avantajlı olabiliyor.
Ören yerleri genel olarak yaz döneminde (nisan–ekim) 08.00-19.00, kış döneminde 08.00-17.00 arası açıktır. Gişeler kapanıştan 30-45 dakika önce bilet satışını durdurur.
Gece müzeciliği: Aspendos gibi seçili ören yerlerinde yaz aylarında gece ziyareti uygulanıyor; MüzeKart sahipleri ek bilet ile gezebiliyor. Konser ve gösteri günlerinde gece müzeciliği iptal edilebildiği için gitmeden önce kontrol edin.
Aspendos Örenyeri’ne yabancı ziyaretçi girişi 15 €’dur; T.C. vatandaşları MüzeKart ile ücret ödemeden girer. Yaz döneminde ören yerleri genellikle 08.00-19.00 arası açıktır.
2 Şubat 2026’da güncellenen tarifeye göre standart MüzeKart 200 TL, öğrenci ve indirimli kartlar 100 TL’dir. 65 yaş üstü vatandaşlar müze ve ören yerlerine ücretsiz girer. Kart bir yıl geçerlidir ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla noktada kullanılabilir.
Bakanlığa bağlı tüm müze ve ören yerlerinde geçerlidir. Belediyelere veya özel işletmelere ait yerlerde (bazı mağaralar, teleferik, milli park araç girişleri, özel müzeler) geçmez. Örneğin Termessos’ta ören yeri girişi MüzeKart kapsamındadır ama Güllük Dağı Milli Parkı araç ücreti ayrıca ödenir.
Side antik kentinin sokakları ve Apollon Tapınağı çevresi ücretsiz gezilebilir. Ücret, Side Örenyeri (7 €) ve Side Müzesi (5 €) girişleri içindir; ikisi için 10 €’luk tek bilet de satılmaktadır. Side Tiyatrosu şu anda ziyarete kapalıdır.
18 yaş altı T.C. vatandaşları müze ve ören yerlerine ücretsiz girer. Yabancı ziyaretçilerde 0-8 yaş grubu ücretsizdir; kimlik ibrazı istenebilir.
Antalya Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın güncel listesinde KAPALI olarak görünmektedir. Yola çıkmadan önce müzenin resmi kanallarından teyit etmenizi öneririz. Aynı listede Alanya Atatürk Evi Müzesi ile Andriake’deki Likya Uygarlıkları Müzesi de kapalı görünüyor.
Ücretler Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİM tarifesinden alınmıştır ve yıl içinde güncellenebilir. Bir değişiklik fark ederseniz yorumlarda bildirin, hemen düzeltelim.
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!